dissabte, 7 de març del 2015

Botifarunner 2015

El passat diumenge 22 de Febrer una representació de la Secció de muntanya de la Talaia
van participar en una de les curses que s’estan fent un lloc entre les millors del país gràcies a la valoració dels corredors que hi participen, la Botifarunner a la població de La Llacuna.
Isra Prieto

Xavier Lozada

Pau Martí
Dos dies abans de la cursa va nevar per la zona i més d’un estaven neguitosos no fos que l’haguessin de posposar com dos anys abans degut a una intensa nevada que va deixar els camins impracticables. Aquest any, però, va ser molt més lleu i el dia en qüestió va aixecar-se radiant i va contribuir a fer la cursa més atractiva del que ja és per sí mateixa.
La Llacuna ve rebre els corredors amb un ambient molt fred i un vent del Nord glaçat que va fer que el sol no escalfés fins ben avançat el matí.
La cursa transcorre per pistes i corriols envoltats dels abundants boscos de la zona amb nombroses pujades i baixades que varen acumular més de 1000 mts de desnivell positiu al final de la prova.

Algunes baixades força verticals varen esdevenir prou perilloses degut al fang i el glaç acumulat en alguns punts i els corredors van haver de anar en compte de no prendre mal. El paisatge era magnífic i tot va contribuir a que la matinal atlètica fos per recordar.
Al final la botifarra que dona nom a la cursa i cap a casa amb la satisfacció d’haver gaudit d’una organització i un voluntariat de primera.
Cal destacar el gran paper del Pau Martí que amb un temps de 2h 04’22” va quedar en una magnífica 15a posició i 4art de la categoria veterans.

Isra Prieto també va fer una gran cursa i va quedar en 62a posició amb un temps de 2h 17’00”.

Xavier Lozada malgrat arrossegar problemes físics tota la setmana que varen posar en dubte la seva participació fins el darrer moment, va participar mermat de facultats quedant en la 250a posició amb un discret temps de 2h 56’23”.